Hej ti! Zaprati nas!
Pratite nas! Veoma smo društveni 😉
Jednostavno & Korisno

Jednostavno & Korisno

Pogriješili smo obadvoje – Ja sam mislila da ćeš se promjeniti, a ti si mislio da nikada neću otići

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jednostavno & Korisno

Published

on

Ko god je bio upoznat s našom vezom, znao je da si ti ta koja joj je napravila pakao. Povrijedio si me, ali ja sam djelomično kriv za to. Ne, nisam ti učinila ništa loše, bila sam samo jadna.

 

Moja jedina greška koju sam napravio je vjerovanje da ćeš se promijeniti. Pored tebe sam izgubio godine života čekajući da se dogodi čudo koje se nikada nije dogodilo. Ostala je s njima i nadala se da će se nešto promijeniti.

Svaki put kad ste se loše ponašali prema meni, mislio sam, a to je samo loš period i proći će, čak i kad ste mi jasno stavili do znanja da vas nije briga.

 

Opravdao sam te rekavši da ne znaš kako izraziti svoja osjećanja. Uvjerila sam se da sam tvoja ljubav i da ne možeš živjeti bez mene jer se ne mogu zamisliti ni sa kim osim s tobom.

Uvjeravao sam se da ćete jednog dana shvatiti kako se ponašate prema meni i da ćete se promijeniti.

 

 

Da ćete shvatiti da više nisam sretna i da ćete me pokušati usrećiti. Svaki dan sam očekivao da se promijeniš i pretvoriš u čovjeka kojeg zaslužujem, da pokažeš svoju dobru stranu i pokažeš da sav moj trud nije bio uzaludan.

Ali ne krivim te jer mi nikada nisi dao razlog da tako mislim i nikad mi nisi dao nadu da će se išta promijeniti.

 

Trebalo mi je vremena da sebi priznam da ti nisi osoba koja će mi uzvratiti ljubav i trud. Najgore mi je bilo kad sam shvatila da ti sve to znaš i misliš da sa mnom možeš raditi što god želiš i da te nikad neću prestati voljeti.

Mislili ste da imate takvu moć nada mnom da me ništa što ste učinili nije natjeralo da odem.

 

 

I pomislila sam u sebi da te nikada neću napustiti i da ću se zauvijek zadovoljiti mrvicama tvoje ljubavi i pažnje. Bila si kriva što si vjerovala da ću uvijek biti s tobom. Otišao sam i ostavio sam vas u prošlosti.

Nakon svih tih godina koje sam provela pored vas, napokon sam skupila snage i prestala spašavati našu vezu koja je očito bila davno osuđena na propast.

 

Napokon sam te vidio kakav si zapravo. Počeo sam se više voljeti i konačno sam sebe stavio na prvo mjesto. Bilo me je vrlo teško izbaciti iz srca i iako sam mislio da to neću uspjeti, uspio sam.

Nisi me ni pokušao zadržati, jer nikad nisi mislio da me možeš izgubiti.

“Castaways” je dokumentarna serija koja je nastavak uspješnog programa rehabilitacije zatvorenika koji dresiraju neželjene pse koje su odlučili udomiti.

Vremenom se između zatvorenika i pasa stvara posebna veza, koja takođe menja karakter čoveka i životinja.

Rezultati često mijenjaju život zatvorenika, psa i budućeg vlasnika. Ali svaka sreća prestaje, pa psi opet napuštaju nove prijatelje, a kako trenutak izgleda, pogledajte dolje:

Nastavi da čitaš...

Turist iz Sjedinjenih Država otkrio je da je životinja na dlanu zapravo plava hobotnica, čiji je otrov bio toliko jak da je mogao ubiti 26 ljudi u samo nekoliko minuta.

Kaylin Phillips iz Virginije objavila je video snimku svog putovanja na Bali na Tik Toku, prikazujući je kako se igra sa ubojitom Hobotnicom. Na fotografiji je kasnije napisala da u ruci drži “jednu od najopasnijih životinja na svijetu”.

Međutim, u tom je trenutku bila potpuno nesvjesna da joj prijeti neposredna smrt, jer je ova mala hobotnica sadržavala tetrodotoksin, moćan neurotoksični toksin.

Drugim riječima, ispada da je prema neprofitnoj organizaciji za zaštitu životinja Ocean Conservancy, životinja na dlanu zapravo plava hobotnica čiji je otrov toliko jak da se može ubiti za samo nekoliko minuta. “26 ljudi” .

Znanstvenici ističu da je pola miligrama ovog otrova, za koji ne postoji protuotrov, dovoljno da se ubije odrasla osoba.

U jednom danu imala sam dvije takve hobotnice u ruci. Pokušala sam ih hraniti narančama i igrao sam se s njima solidnih 20 minuta ”, rekla je Phillips, shvativši o kojoj se otrovnoj vrsti radi, a zatim je, kaže, nazvala tatu plačući i sretna što je živ.

Inače, plavi prstenovi na tijelu hobotnice pojavljuju se samo kad se hobotnica osjeća ugroženo, tijekom lova ili prilikom parenja. Tipično, ova vrsta živi u Tihom oceanu, od Japana do Australije, a aktivna je noću, a danju se skriva.

Većina uboda u početku nije bolna, ali tek nakon deset minuta počnete osjećati utrnulost, otežano disanje i trebate dati žrtvi kisik dok ne stigne u bolnicu.

Nuspojave opasne po život traju četiri do 10 sati, nakon čega preživjeli pokazuju brze znakove oporavka. Ali u težim slučajevima uzrokuje paralizu, zastoj disanja i srčani udar u roku od nekoliko minuta.

Nastavi da čitaš...

Čovjek koji očito stvarno želi imati vozačku dozvolu do sada je na svoje padove potrošio preko 1300 eura. Ali prijavio se i za teorijski ispit 193. put. Tko zna, možda kad položi ovaj dio, bude savršen na vozačkom ispitu

Ne odustaj. Ovo je očita mantra 50-godišnjaka iz Poljske koji već 17 godina polaže teoretski dio vozačkog ispita, a vozački ispit nije položio. I tako već 192 puta.

Posljednji pad je bio početkom mjeseca, a sve se to događa u Piotrków Trybunalskom, malom mjestu u blizini Lodza. Čovjek koji očito stvarno želi imati vozačku dozvolu prijavio se i za ispit 193.

– Svi želimo da položi teorijski test. Možda kad prođe, vozački dio proći će od prve – rekao je Dariusz Misztal iz lokalnog centra za sigurnu vožnju za TVP.

Kad je počeo padati, dob koja ne bi trebala biti vozač bile su 33 godine, a pravila su se promijenila, ali padovi se nisu promijenili. Do sada je na teoretske ispite potrošio oko 1300 eura. Inače, Piotrkówova statistika pokazuje da je ovo jedan od najboljih centara u Poljskoj, a više od 70% ispitanika zauzima prvo mjesto.

-Možda bi bilo dobro donijeti pravilo u Poljskoj kojim se kandidatima zabranjuje polaganje 20 ili više ispita. Ako netko ne razumije pravila ili ih ne želi usvojiti, onda ne bi smio ni biti na putu. Takav vozač također može predstavljati opasnost za druge-rekao je trener Stanisław Kobusiewicz

Inače, HAK Revija napisala je da su na testu poljske teorije trenutno 32 pitanja koja su podijeljena u 1 do 3 boda. Najviša ocjena je 74. Za prolazak je potrebno 68 bodova, što ne ostavlja puno mjesta za pogreške.

 

Nastavi da čitaš...

Ova maska ​​dizajnirana je za nošenje pod normalnom maskom za lice, a Reutersov video prikazuje ženu i muškarca u Meksiku koji koriste ovu “masku za jelo” dok sjede vani i uživaju u svojoj hrani i piću.

Kako je pandemija još uvijek u punom jeku, još uvijek je neophodno nositi zaštitne maske za lice, a danas na tržištu postoje maske izrađene od različitih materijala i oblika. Ali koliko su korisne takve preinake, ovisi o stručnjacima.

Naime, znanstvenici iz Meksika stvorili su novu masku za nos za ljude koji se žele zaštititi od koronavirusa dok jedu i piju. Kao i većina maski za lice, takozvana “maska ​​za jelo” ima dva elastika za pričvršćivanje iza svakog uha, ali pokriva samo nos.

Takva maska ​​namijenjena je nošenju ispod normalne maske za lice, a Reutersov video prikazuje Meksikanku i Meksikanca koji koriste ovu “masku za jelo” dok sjede vani kako bi mogli sigurno uživati ​​u hrani i piću.

Nastavi da čitaš...

MoŽda vam se svidi...